You are here

Werknemers Achmea op adviesmissie naar Bangladesh

Een van PUM's ambities is om de samenwerking met Nederlandse bedrijven te intensiveren door hun werknemers op adviesmissies te sturen: dit heet Corporate Volunteering. Achmea, een van de grootste zorgverzekeringsmaatschappijen in Nederland, was zeer geïnteresseerd in deze samenwerking. In november vond de eerste gezamenlijke adviesmissie plaats in Bangladesh.

Bij deze adviesmissie waren een medische PUM-expert en een financiële Achmea-expert betrokken. Het PMK Ziekenhuis, gelegen aan de rand van Dhaka in Bangladesh, had een verzoek om advies ingediend. Het gebied waar het ziekenhuis ligt is het hart van de kledingindustrie van Bangladesh. De armoede is enorm.

Op verzoek van het PMK Ziekenhuis hebben de twee experts onderzocht hoe het ziekenhuis op een duurzame manier kan groeien en welke expertise daar voor nodig is. De experts begeleidden een SWOT-analyse voor het bestuur en hebben aanbevelingen gedaan over de mogelijkheid dat PUM het ziekenhuis de komende 3 tot 5 jaar verder ondersteunt.

Alle betrokken partijen waren zeer tevreden met de resultaten. Vooral het PMK Ziekenhuis: “Het was een uitstekende missie. De bekwaamheid van de experts kwam perfect overeen met de behoeften van het project.”

Door deze positieve ervaring zijn Achmea en PUM van plan om hun samenwerking te intensiveren. Wilt u meer leren over de mogelijkheden van Corporate Volunteering? Bezoek dan onze website.