You are here

Nieuwe CEO PUM Netherlands senior experts

Den Haag, 8 november 2018 – Dick Ernste is per 1 november aangetreden als CEO van PUM Netherlands senior experts. PUM werkt met 1800 vrijwillige experts aan de duurzame groei van de MKB-sector in ontwikkelingslanden en opkomende markten.

Dick (54) is econoom. Hij was eerder directeur van organisatieadviesbureau De Beuk en manager bij het Aidsfonds. Ook werkte hij als adviseur bij het Bureau voor Economische Argumentatie en bij KPMG. Het afgelopen half jaar is Dick werkzaam geweest bij PUM in de functie van interim CFO.
Dick: “PUM werkt op een heel praktische manier aan sterkere bedrijven, een duurzamere economie en meer werkgelegenheid in een dertigtal landen wereldwijd. Ik vind het een eer om voor PUM te mogen werken en een bijdrage te mogen leveren aan de doelstellingen van PUM.”

Hans de Boer, voorzitter van de raad van toezicht van PUM en voorzitter van VNO-NCW: ”PUM doet prachtig werk. De organisatie krijgt met Dick een directeur die daaraan meer bekendheid geeft en die ook de banden met het Nederlandse bedrijfsleven verder zal aanhalen. Ook wil ik mijn grote waardering uitspreken voor Andy Wehkamp, die in de interim-periode na het vertrek van de vorige CEO het schip op koers heeft gehouden. Dick en Andy hebben in het afgelopen half jaar goed samengewerkt. Ik ben blij dat zij die goede samenwerking in de directie blijven voortzetten.” 

---------------------------
Noot voor de redactie

Over PUM Netherlands senior experts
PUM Netherlands senior experts is een vrijwilligersorganisatie die zich richt op duurzame ontwikkeling van het midden- en kleinbedrijf in ontwikkelingslanden en opkomende markten in een dertigtal landen wereldwijd. Onze experts bieden praktische kennis aan bedrijven en dragen zo bij aan groei, werkgelegenheid en betere leefomstandigheden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Gabriëlle ten Bokkel Huinink, Hoofd Communicatie
PUM Netherlands senior experts
E communications@pum.nl
T +31 70 349 0 555