You are here

Kick-off evenementen Ondernemers voor ontwikkeling in Ghana en Ethiopië

Submitted by victorine.nille... on 1 March, 2019 - 11:47

Tientallen mensen waren recentelijk aanwezig bij de kick-off-evenementen van het ‘Entrepreneurship by Diaspora for Development (ED4D)’-project in het Haagse Humanity House. Het ED4D-project stimuleert de Ethiopische en Ghanese diaspora die in Nederland wonen, of Nederlandse ondernemers in samenwerking met de diaspora, om zich in te zetten als ondernemers voor de ontwikkeling van de privésector in Ghana en Ethiopië. Het project wordt uitgevoerd door IOM in samenwerking met PUM Netherlands senior experts.

Dutch

PUM-klant in Rwanda gekroond tot touroperator van het jaar

Submitted by elise.mooijman@... on 22 January, 2019 - 15:00

Hermosa Life Tours and Travel is de beste touroperator in Rwanda van het jaar 2018 volgens de Kamer van Toerisme van het land. Het bedrijf ontving eind vorig jaar advies van PUM-expert Paul van Hek. Paul: "Hermosa heeft deze prijs onder meer gewonnen vanwege hun betrokkenheid bij het behoud van wilde dieren in het land en de opvoeding van jonge mensen over deze kwestie."

Dutch

PUM tekent samenwerkingsovereenkomst in Benin

Submitted by gabrielle.tenbo... on 18 January, 2019 - 12:23

Parakou, Benin - Op 14 januari 2019 heeft PUM een overeenkomst getekend om intensief samen te werken met twee partners: het Institut Universitaires des Sciences Economique et Biologiques Appliques (IUSEBA, vroeger ESCG) en Hospital Saint Jean de Dieu de Boko. Deze overeenkomst is een goed voorbeeld van PUM’s aanpak om duurzame ontwikkeling te stimuleren door een “train de trainer”-benadering in de gezondheidszorg.

Dutch

Versterking van de hospitality sector in Gambia

Submitted by gabrielle.tenbo... on 7 January, 2019 - 18:37

Een goed opgeleide beroepsbevolking is van essentieel belang voor duurzame economische ontwikkeling. Een belangrijke uitdaging ligt daarbij in de aansluiting van beroepsopleidingen op de behoeften van werkgevers op de arbeidsmarkt, zodat jongeren makkelijker aan het werk komen. PUM biedt ondersteuning aan beroepsonderwijs- en trainingsinstellingen in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven in ontwikkelingslanden en opkomende markten.

Dutch

Atos Foundation & PUM

Submitted by victorine.nille... on 17 December, 2018 - 10:48

PUM is al enkele jaren betrokken bij het helpen van het John Fisher Teacher Trainings Institute (JFTTI) in het noorden van Oeganda. JFTTI streeft ernaar ICT-onderwijs te bieden aan haar studenten en gespecialiseerde ICT-cursussen te geven om groepen studenten te bevorderen.

Dutch

Werknemers Achmea op adviesmissie naar Bangladesh

Submitted by victorine.nille... on 17 December, 2018 - 10:29

Een van PUM's ambities is om de samenwerking met Nederlandse bedrijven te intensiveren door hun werknemers op adviesmissies te sturen: dit heet Corporate Volunteering. Achmea, een van de grootste zorgverzekeringsmaatschappijen in Nederland, was zeer geïnteresseerd in deze samenwerking. In november vond de eerste gezamenlijke adviesmissie plaats in Bangladesh.

Dutch

Werken aan een sterke distributieketen in Zimbabwe

Submitted by gabrielle.tenbo... on 6 December, 2018 - 16:19

Zimbabwe kenmerkt zich door een uniek klimaat en is in staat om producten te leveren op momenten dat andere landen dit niet kunnen. Denk aan peultjes in het voorjaar en blauwe bessen in oktober. Avocado’s zijn vroeger rijp en kunnen eerder geleverd worden dan bij buurland Zuid-Afrika het geval is. De distributieketen vormt echter nog een uitdaging.

Dutch

Pages