You are here

PUM en BiD Network intensiveren samenwerking

De groei van MKB’s in opkomende markten versnellen en hen toegang tot financiering bieden, dat is de essentie van de samenwerking tussen BiD Network en PUM Netherlands senior experts. Na meer dan twee jaar succesvol samen te hebben samengewerkt in Oeganda, zijn negen mkb-bedrijven aan financiering zijn geholpen. Deze maand zijn beide partijen overeengekomen de samenwerking te intensiveren door uit te breiden naar Rwanda en Kenya.

Het unieke aan de samenwerking tussen BiD Network en PUM is dat het nu mogelijk is om ondernemers een totaalpakket te bieden. Uiteraard is de ondernemer zelfverantwoordelijk voor zijn of haar eigen bedrijf, maar essentiële kennis en investeringen zijn vaak onbereikbaar. Deze samenwerking biedt ondernemers de mogelijkheid concreet stappen te zetten en bij te dragen aan de economische ontwikkeling in hun land.

Gert van Veldhuisen, CEO BiD Network: “BiD Network en PUM hebben veel synergiën en vullen elkaar aan in het werk dat zij doen voor ondernemers in Afrika. Waar PUM de bedrijven versterkt door bedrijfsondersteuning te bieden, faciliteert BiD Network de meest geschikte investering voor deze ondernemers als hun onafhankelijke investeeringsadviseur. Door bedrijven in hun groei te versterken, creëren ze meer banen en vormen ze de basis voor positieve verandering in een land. Deze samenwerking stelt ons in staat een sterkere basis te leggen voor onze ondernemers, omdat ze profiteren van extra bedrijfsondersteuning van PUM-experts. Ons grote netwerk van investeerders krijgt toegang tot meer hoogwaardige dealflow, wat de investeerder verzekert dat het bedrijf, naast de gegeven financiële injectie, wordt versterkt met kennis van PUM-experts, waardoor hun investering minder risicovol wordt en het bedrijf een beter groeiperspectief krijgt.”

Pedro Eikelenboom, Business Development Manager PUM: “De missie van PUM is het versterken van ondernemers in opkomende markten. Daarvoor gaan jaarlijks ruim 1800 vrijwillige PUM-experts op pad naar landen zoals Oeganda, Jordanië, Indonesië en Peru.  Samenwerken met een organisatie als BiD maakt het eenvoudiger om ook de ‘last mile’ oftewel het verkrijgen van financiering voor onze MKB-klanten mogelijk te maken. Dit draagt concreet bij aan groei, in omzet, in banen, investering in duurzaamheid. BiD is een partner die onze meerwaarde inziet en waarmee we vanuit een identieke missie kunnen samenwerken. In de afgelopen 40 jaar heeft PUM ruim 40.000 ondernemers ondersteund, wat mooier dan onze klanten te koppelen aan investeerders die ook onze visie en waarden delen?”

 

BiD Network is de onafhankelijke lokale investment advisory partner voor Afrikaanse ondernemers. BiDs primaire focus is het 'investor ready' maken van ondernemingen en het faciliteren van de best passende financiële oplossing voor hun groei. BiD heeft in de afgelopen 12 jaar al voor 34 miljoen dollar aan investeringen gefaciliteerd. Het bedrijf organiseert jaarlijks een Investeerders Trip voor onder andere Nederlandse investeerders. De aankomende vindt van 18-23 november plaats in Uganda. Gedurende de week maken de investeerders kennis met de Afrikaanse ondernemers die door BiD zijn klaargestoomd. Meer informatie op www.bidnetwork.org.