You are here

PUM-klant in Rwanda gekroond tot touroperator van het jaar

Hermosa Life Tours and Travel is de beste touroperator in Rwanda van het jaar 2018 volgens de Kamer van Toerisme van het land. Het bedrijf ontving eind vorig jaar advies van PUM-expert Paul van Hek. Paul: "Hermosa heeft deze prijs onder meer gewonnen vanwege hun betrokkenheid bij het behoud van wilde dieren in het land en de opvoeding van jonge mensen over deze kwestie."

Oreste Ntirenganya, Managing Director van Hermosa, vroeg PUM om advies over de groei van zijn bedrijf, hoe zich te onderscheiden van de vele andere touroperators in het land en op welke manier hij zich nog meer kon inzetten voor de lokale gemeenschap. Paul: "De meeste touroperators in Rwanda bieden hetzelfde aan: een eindeloze lijst met excursies. Ik adviseerde Hermosa om zich te concentreren op slechts een handvol tochten, vooral gericht op ecotoerisme, en deze expliciet op hun website te vermelden.”

Naast Hermosa Life Tours & Travel runt Oreste ook Hermosa Wildlife and Conservation. Winst uit het bedrijf wordt in de stichting gestopt om onder andere jonge mensen in Rwanda te onderwijzen over natuurbehoud. Paul: "Om de impact van de stichting te vergroten, stelde ik voorafgaand aan mijn adviesmissie voor om een debatwedstrijd te organiseren tussen scholen over waarom natuurbehoud zo belangrijk is. Toen ik in het land was werd de finale gehouden." Vanwege Hermosa's unieke portfolio aan tours, hun uitstekende online aanwezigheid - meer dan 5500 volgers op Facebook en een vijfsterrenwaardering op elke beoordelingssite - en inspanningen op het gebied van natuurbehoud, heeft het bedrijf het volgens Paul meer dan verdiend om gekroond te worden tot 'touroperator van het jaar'. Algemeen directeur Oreste is uiteraard ook erg gelukkig met de prijs én het advies dat hij van de PUM-expert heeft gekregen. "We zijn heel blij met de steun van PUM".