You are here

PUM lanceert app

De impact van PUM binnen handbereik

De PUM app is live. Met de app bent u altijd op de hoogte van het laatste nieuws. In deze digitale versie van PUMmagazine leest u in interviews, reportages en achtergrondverhalen alles over onze bijdrage aan de duurzame ontwikkeling van het MKB in opkomende markten, in een dertigtal landen wereldwijd.

PUM thema’s

Experts en ondernemers delen via de app hun verhalen. Wat zijn de succesfactoren voor groei, het verbeteren van de bedrijfsvoering en het creëren van werkgelegenheid? Daarnaast komen deskundigen en partners aan het woord over de positieve impact van het delen van praktische kennis. Er is in de app veel aandacht voor relevante PUM-thema’s, zoals incubators, (vrouwelijk) ondernemerschap, training & educatie, IMVO, voedselzekerheid, jeugdwerkgelegenheid, hulp & handel en meer. 

Ons duurzame DNA

Geheel in lijn met ons duurzame DNA maakt het gedrukte PUMmagazine nu plaats voor de app. Het delen van verhalen kent overigens al een lange historie bij PUM. Zo publiceerden we vanaf 1988 het bulletin Buitenwerk. Dit is in 2008 PUMmagazine geworden. Nu kiezen we er in 2018 voor om over te stappen naar digitaal. Dit geeft ons ook de mogelijkheid frequenter nieuws en verhalen te publiceren en in te spelen op recente ontwikkelingen. Bovendien publiceren we onze verhalen in het Nederlands en het Engels, waardoor onze verhalen een groter bereik hebben. De PUM app is gratis verkrijgbaar en beschikbaar voor iOs en Android.

Praktische kennis, positieve impact

PUM richt zich op duurzame ontwikkeling van het midden- en kleinbedrijf in ontwikkelingslanden en opkomende markten. Door het bieden van praktische kennis  creëren we positieve impact op de economie, het milieu en de samenleving.

PUM 40 jaar

2018 markeert het 40-jarig bestaan van PUM Netherlands senior experts. In 1978 werd PUM opgericht door werkgeversvereniging VNO-NCW, met steun van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Sindsdien hebben we al meer dan 40.000 ondernemers over de hele wereld van advies voorzien. Ook in de toekomst blijven wij met missies en structurele programma’s werken aan positieve impact.