You are here

PUM tekent samenwerkingsovereenkomst in Benin

Parakou, Benin - Op 14 januari 2019 heeft PUM een overeenkomst getekend om intensief samen te werken met twee partners: het Institut Universitaires des Sciences Economique et Biologiques Appliques (IUSEBA, vroeger ESCG) en Hospital Saint Jean de Dieu de Boko. Deze overeenkomst is een goed voorbeeld van PUM’s aanpak om duurzame ontwikkeling te stimuleren door een “train de trainer”-benadering in de gezondheidszorg.

Het hoofddoel is ambitieus: het verbeteren van de opleiding van verpleegkundigen en vroedvrouwen door het aanpakken van de leerplannen, opgesteld door de regering van Benin en de internationale verenigingen van verpleegkundigen en vroedvrouwen (met name de praktijkopleiding) aan de hand van internationale normen.

De overeenkomst omvat vier PUM-adviesmissies over de komende 4 jaar. De partners hebben afgesproken om de competenties van de artsen en verpleegkundigen in de ziekenhuizen voor het trainen van studenten en coaches te verbeteren. Er zal een handleiding voor het coachen van de studenten in het ziekenhuis worden ontwikkeld. Verder zal blended learning met behulp van ICT in de klas worden geïntroduceerd. Ongeveer 30 leraren en coaches in de ziekenhuizen zullen een uitgebreide training krijgen.

PUM’s landencoördinator voor Benin, Philip Todd, verklaarde: "Het tekenen van deze overeenkomst is een goed voorbeeld van PUM’s strategie om te werken aan een duurzame aanpak in ontwikkelingslanden."

Theophile Atekpo van IUSBA voegde hier aan toe: "Het niveau van de opleiding die hier gegeven wordt moet gelijk zijn aan het internationale niveau. Dankzij PUM heeft de staat van Benin haar vertrouwen in ons gesteld om les te geven in de biologie. PUM heeft ons altijd geholpen."